بسیاری از آموزشهای غیرحضوری یا حتی ویدیو سمینارها میتوانند بسیار یادگیری باکیفیتتری نسبت به دورههای حضوری داشته باشد؛ اما اما اما …
به شرط اینکه توجه خالصی در زمان یادگیری داشته باشیم. معمولا ما برای استفاده از محصولات دیجیتال آموزشی از لپتاپ و موبایل استفاده میکنیم.
ماهیت این تجهیزات، اختلال در توجه ما و ترغیب به چندکارگی (multitasking) است.
یا در حال استفاده از آموزشها همزمان اینستاگرام را چک میکنیم یا چند تب باز در مرورگر داریم و این یعنی فشار بسیار زیاد به مغز برای پردازش اطلاعات و یادگیری.
یکی از تکنیکهای موثر برای من در زمان مشاهده ویدیوهای آموزشی، وبینارها و پخش زنده سمینارها، قرار دادن خودم در شرایط مناسب است.
برای اینکار معمولا با لباس مناسب مانند حضور سر یک کلاس در با استفاده از یک صندلی کلاسی جلوی اسکرین مینشینم و خودم را دقیقا در آن فضا تصور میکنیم و تا انتهای آن برنامه را تماشا میکنم، همچنین موبایل خود را نیز خاموش میکنم. مزیت بزرگ این روش این است که دیگر کنترلی در انجام کارهای متفاوت و چندکارگی و بازکردن تبهای متفاوت ندارم. این یعنی یک حضور واقعی.
نکته دیگری نیز که گاهی در کیفیت یادگیری اختلال ایجاد میکند، عدم همراهی با آن مدرس یا محتوای آموزشی در تمرینهای عملی است. در این حالت نیز داشتن یک خودکار و چند کاغذ یادداشت و انجام موبهموی تمرینات کیفیت یادگیری را به شدت افزایش میدهد.
❇️ نکته اضافه: این لوکیشن جایی است که معمولا از طریق این Smart TV سمینارهای لایو را با آن از ابتدا تا انتها مشاهده میکنم و حتی میانبرنامهها را همزمان با فضای حضوری درنظر میگیرم و از خودم پذیرایی هم میکنم. ?
پینوشت یک:
این شیوه بیشتر برای آموزشهای مبتنی بر ویدیو و تصویر مناسب است. بهترین ابزار برای شیوههای آموزش آنلاین تعاملی و مبتنی بر متن، دسکتاپ است که در این مورد باید بر مهارت مدیریت توجه خود بیشتر کار کنیم تا کیفیت بیشتری از یادگیری را تجربه کنیم.
البته در همه حالتها مشاهده میشود که موبایلها ابزار مناسبی برای انواع یادگیریهای عمیق نیستند. بهنظرم موبایلها کارکرد مناسبی برای گوشدادن پادکستها و کتابهای صوتی به عنوان مرور مطالب دارند.
پینوشت دو:
اگر شما هم مانند من دغدغه افزایش و مدیریت توجه در انجام کارهای خود و یادگیری را دارید؛ پیشنهاد میکنم حتما دوره صوتی مدیریت توجه محمدرضا شعبانعلی عزیز را تهیه کنید و با توجه عمیق گوش دهید و تمرینهایش را اجرا کنید.
[ لینک تهیه فایل صوتی آموزشی مدیریت توجه و اقتصاد توجه ]
۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
خیلی خوب و آموزنده بود مرررسی