یک ایده برای فیلتر مخاطب به‌دردنخور در اینستاگرام

گاهی وقتی در ابتدای کار هستیم، حال در هر شغل یا فعالیتی که داریم؛ بیش از هرچیز به تعداد کسانی فکر می‌کنیم که ما را می‌بینند. که به‌نظرم بسیار هم خوب است و عامل انگیزشی بزرگی برای ادامه راه است.

اما وقتی که کمی جلوتر می‌رویم می‌بینیم که دیگر تعداد مسئله مهمی نیست، بلکه کیفیت مخاطب است که مهم‌تر است. درواقع بیش‌از آنکه «چه‌ تعداد مرا می‌بینند» به‌کارمان بیاید؛ اینکه «چه کسانی مرا می‌بینند» بسیار مهم‌تر و مفیدتر است.

از جایی به بعد دیگر فقط فایده مخاطب برای‌مان مهم نیست؛ بلکه آسیب‌های آن هم برای‌مان جدی می‌شود و اگر به آن دقت نکنیم ما را متحمل هزینه می‌کند.

یکی از فضاهایی که باید به شدت مراقب مخاطب‌های آن بود، اینستاگرام است. به‌نظرم تعداد افراد به‌دردنخور در اینستاگرام بیش‌ از به‌دردبخورها است. (البته معیار به‌دردبخور بودن یا نبودن برای هرکس متفاوت است؛ مثلا ممکن است آن‌ها که ما به‌دردنخور می‌نامیم برای برخی سلبریتی‌ها خود جنس باشند😉 دراینجا روی سخنم کسانی است که در اینستاگرام فعالیتی مفید و ارزش‌آفرین می‌کنند.)

حذف افراد به‌دردنخور

فرض کنیم سایتی داریم و می‌خواهیم افراد را برای مشاهده یک ویدیو مهم به آن سایت هدایت کنیم؛ یا در موردی بسیار مهم‌تر، قصد داریم از افراد درباره مسئله‌ای مهم نظرسنجی کنیم و پیشنهادهای آن‌ها را دریافت کنیم.

اینجاست که در محیطی مانند اینستاگرام به‌دردنخورها دست‌به‌کار می‌شوند و در کامنت‌های سایت مزخرفات می‌نویسند. یا نظرات مزخرف می‌دهند که توجه به آن‌ها کیلومترها ما را به بیراهه می‌برد.

یا حتی تجربه کرده‌ام کد تخفیفی را برای خرید یک کتاب قرار دادم و اتفاقا فروش خوبی نیز داشته است؛ اما بسیاری از کسانی که آن‌ را خریده‌اند، به‌دردنخورها بوده‌اند و توقعات عجیب و غریبی داشته‌اند و این موجب هزینه‌های بسیار در بخش پشتیبانی سایت و گفت‌وگوهای بی فایده شده است.

فرمول ۴s

این فرمول ابداع خودم است و مدت‌هاست برای من جواب می‌دهد (این را درحد یک پیشنهاد ببینید نه بیشتر)

s به معنی استوری است و ۴ یعنی چهارمین استوری

در تست‌های مختلفی که روی پیج‌های متفاوتی داشتم، آمار نشان داده که معمولا میزان بازدید هر استوری نسبت به استوری بعدی حدود ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند. این نرخ کاهش حتی در استوری‌های دنباله‌دار نیز خیلی تفاوت محسوسی ندارد.

مثلا فرض کنید من ۳ استوری منتشر کرده‌ام؛ اگر بازدید استوری اول ۱۰۰۰ نفر باشد، استوری دوم ۷۰۰ نفر می‌شود و استوری سوم چیزی در حدود ۵۰۰ نفر

حال 4s چه می‌گوید؟ معمولا افرادی که به استوری چهارم نیز سر می‌زنند، افراد پیگیری هستند که به موضوع و صفحه شما توجه نشان می‌دهند.

یکی از تست‌هایی که کرده‌ام این بوده است که اگر مثلا می‌خواهم کد تخفیف ویژه‌ای را منتشر کنم، ابتدا ۳ استوری را منتشر می‌کنم و کد تخفیف را در استوری چهارم قرار می‌دهم. معمولا نرخ تبدیل در این حالت با وجود بازدیدکننده کم‌تر نسبت به استوری اول، بالاتر است.

یا درحالتی که نظرسنجی خاصی می‌شود، کیفیت پاسخ‌ها به‌طور مشهودی افزایش پیدا می‌کند.

پی‌نوشت:

باید به کارکرد این تکنیک توجه کرد. در بسیاری از موارد مانند اطلاع‌رسانی یک مورد خاص یا هر موردی که تعداد مخاطب یا زمان در آن ارجحیت دارد، بهتر است حتما پیام موردنظر در استوری اول باشد.

در نهایت همه این ایده‌ها باید برای هرمورد جداگانه تست شوند و نکات گفته شده به‌معنای راه‌کاری علمی نیست. خود من نیز برای هر ایده جدیدی کارکرد آن را مجددا امتحان می‌کنم.

همه این‌ها انتقال تجربه‌ای بود که گفتم شاید برای شما نیز مفید باشد.

نوشتهٔ پیشین
اولین بی‌شعوران و اثر اولین‌ها
نوشتهٔ بعدی
بدقولی مثبت چیست و چرا بد است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up